Mannen die drinken & roken zijn aantrekkelijk

Niet gezond, wel aantrekkelijk. Mannen die roken en alcohol drinken worden door vrouwen gezien als aantrekkelijk. Korte termijn aantrekkelijk welteverstaan. Hoe dat zit? Wij leggen het uit.

Als jij als ‘healthy lifestyle man’ dacht dat een spontane lach, verzorgd uiterlijk en een leuke grap op z’n tijd garant staan voor versiersucces, dan kom je bedrogen uit. In ieder geval wel volgens het onderzoek ‘The Young Male Cigarette and Alcohol Syndrome‘ van Eveline Vincke. Hierin toont de Belgische communicatiewetenschapper aan dat dames zich aangetrokken voelen tot mannen die roken en drinken. Let wel: aantrekkelijk voor een onenightstand, niet voor een lange relatie.

Stoer, speels en avontuurlijk

239 vrouwen kregen profielen van mannelijke niet-rokers/drinkers, gelegenheidsrokers- en drinkers en zware rokers/drinkers te zien en zij moesten beoordelen of ze er een korte- of een lange termijn relatie in zagen. De gelegenheidsrokers/drinkers kwamen eerder dan de niet rokers/drinkers in aanmerking voor een onenightstand/korte-termijnrelatie.

Waarom? Omdat mannen die roken en drinken als ‘stoer’ worden gezien, omdat ze risico durven te nemen. Ze spelen immers met hun gezondheid. Dit avontuurlijke wordt als aantrekkelijk gezien door vrouwen, die zin hebben in een ‘avontuurtje’.

Allemaal evolutionair bepaald

Anderzijds kwam uit het onderzoek bij de mannen naar voren dat de rokers/drinkers vaker op zoek waren naar korte-termijnrelaties. Volgens onderzoeker Vincke maken tabak en alcohol deel uit van een evolutionair-gedreven korte-termijn paring strategie die jonge mannen gebruiken. En met succes dus. Bron: hln.be.

Wakker worden!

Je zou denken: goed nieuws voor de rokende en drinkende man. Ware het niet dat je zowel door te roken en/of te drinken meer risico loopt om serieus ziek te worden. Niks nieuws onder de zon. Maar wist je ook dat rokers over het algemeen meer alcohol drinken dan niet-rokers. En daardoor hebben alcoholdrinkende rokers dus een verhóógde kans op kanker. ‘Stoer’, ‘speels’ en ‘avontuurlijk’ verliezen hierdoor wel een beetje hun glans vind je niet?

Gerelateerd

Achtergrond

Dit was het nieuws

Er gebeurt veel in ons land en in het buitenland wat betreft alcohol, het gebruik daarvan en de regels die erbij horen. Wij zetten de meest opvallende nieuwtjes op een…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat