Lekker luisteren: podcasts over alcohol

Koptelefoon op en genieten maar. Podcasts zijn er om je te vermaken, te informeren, iets te leren of alles tegelijk. Het is een fijne manier van ontspannen. Hier lees je meer over 3 podcasttips die allemaal als onderwerp ‘alcohol’ hebben.

Eerlijk over alcohol – Koos van Plateringen

Ken jij de podcast ‘Eerlijk over alcohol?’ Daarin praat Koos van Plateringen met bekende en onbekende Nederlanders over de rol die alcohol in hun leven speelt. Sommigen zijn bewust minder gaan drinken of zelfs helemaal gestopt. Maar allemaal namen ze hun eigen alcoholgebruik onder de loep, omdat dat nodig was. In bijna iedere podcast wordt ook een deskundige geïnterviewd. Onze eigen Martijn Planken komt ook een aantal keer voorbij. Bijvoorbeeld in de gesprekken met Caroline van Eeden (huisvriendin van de familie Meiland) en John de Bever (voormalig prof- en zaalvoetballer en tegenwoordig zanger).

Alcohol Alarm! – Evi Heyndrickx

Begin dit jaar, naar aanleiding van Tournée Minérale, lanceerde Evi Heyndrickx haar podcast ‘Alcohol Alarm!’ met als doel de taboes rond alcoholverslaving, maar ook van een alcoholvrij leven te doorbreken. De Belgische sociale duizendpoot speelde jaren theater, is standup-comédienne, organiseert evenementen en werkt sinds een aantal jaren als eventcoördinator voor de Vlaamse overheid. In haar podcast (STOPcast), vertelt ze openhartig over haar eigen ervaringen en er schuift geregeld een BV’er (Bekende Vlaming) aan of een specialist. Met een vleugje humor weet de Belgische je in no time te beroeren.

Wat wil je drinken? – Jan Heemskerk en Jacqueline van Lieshout

Oud-hoofredacteur van de Playboy en detox-coach Jacqueline van Lieshout delen in de podcast ‘Wat wil je drinken’ hun stopervaringen. Want de alcohol afzweren ging niet zonder slag of stoot. In deze podcasts krijg je allerlei tips die te maken hebben met stoppen en volhouden. Ook nodigen ze diverse bekende en onbekende gastsprekers uit. Zo vertelt Dan Karaty zijn verhaal en een maag,- lever- en darmarts vertelt waarom ze baalde van haar eigen alcoholgebruik.

Gerelateerd

Achtergrond

Eet en drink je warm

Nu de temperatuur steeds verder daalt, voel je dat we richting winter gaan. Niet erg, want die lichtjes, die feestdagen, die gezellige avonden je zou ze niet willen missen. Wat…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat