Koningsdag wordt Woningsdag

Aanstaande maandag 27 april is de koning jarig. We vertellen niets nieuws als we zeggen dat Koningsdag dit jaar niet doorgaat. Gelukkig zijn er intussen heel wat leuke ideeën en initiatieven ontstaan om stil te staan bij de 53ste verjaardag van de koning. Wij zetten ze voor je op een rijtje en stelden daarnaast een aanvullende lijst samen met bezigheden die je kunt doen als je de feestdag dit jaar skipt.

Je wilt Koningsdag vieren. Wat is er te doen?

-Sinds afgelopen woensdag 22 april kun je jouw Koningsdagactiviteit delen op koningsdagthuis.nl. Aanstaande maandag 27 april kun je de hele dag filmpjes bekijken van landgenoten die er op hun manier een feestelijke dag van proberen te maken.

-Hang op 27 april de vlag uit. Voor de jarige koning, voor het zorgpersoneel, voor de onderwijzers en voor iedereen die zich inzet voor de samenleving.

-Kerken wordt gevraagd de klokken te luiden tussen 09.45 en 10.00: als teken van verbinding, vreugde en verdriet. Als je niet in een kerk woont, dan hoef je niets te doen;)

-Op televisie volgt om 10.00 een speciale uitzending waarin het Concertgebouworkest het Wilhelmus zal spelen.

-Doe mee aan de digitale kleedjesmarkt. Vanaf 12.00 zal de vrijmarkt op het internet afgetrapt worden.

-Laat je (klein)kind(eren) een digitale brief schrijven aan de koning. De koning zal deze in de middag overhandigd krijgen.

-Doe mee met de thuistoost. Op 27 april heffen we om 16.00 massaal het (alcoholvrije?) glas om te toosten op de verjaardag van de koning.

Mocht je niet zo’n Koningsdagliefhebber zijn, houd je niet van de kleur oranje of ben je sowieso niet zo van de nationale feestjes? Dan blijven er voldoende bezigheden over die van deze maandag 27 april een fijne dag maken. Wat dacht je van:

-Een gat in de dag Netflixen?

-Aandelen kopen? Dit is wellicht hét moment om aandelen te kopen. Lees het boek: Blondjes Beleggen Beter en sla je slag!

-Een kijkdoos knutselen met perspectief, lampjes, spiegeltjes, deuren: een kijkdoos 2.0 maken dus. Wat dacht je van een dierentuin waarbij je de kijkdoos overziet vanuit de leeuwenkooi? Of een circus-kijkdoos waarbij je tussen de tentdoeken gluurt en de circusartiesten ziet oefenen?

-Je favoriete gerechten maken en invriezen. Jij hoeft voorlopig niet meer te koken. Driewerf hoezee!

-Alle James Bond films bekijken of een The Godfather part I, II en III-marathon houden?

-Je Spotify-lijsten aanvullen?

-Een kaartenhuis bouwen?

-Een extra dutje doen?

-Kaartjes sturen naar eenzame ouderen, brieven schrijven aan familieleden of een rondje videobellen inplannen?

Tips van IkPassers

Naar aanleiding van de anti-verveeltips vorige week vrijdag, ontvingen we berichten van IkPassers die vertelden wat zij doen in deze coronatijd om zich te vermaken.

Miranda de Vree wees ons op het feit, dat veel van onze tips op consumeren gericht zijn. En dat dit juist ook de tijd is om te werken aan een betere versie van jezelf en het mooier maken van de wereld. En daar heeft ze hartstikke gelijk in. Hieronder de tips van Miranda.

Sport via youtube:

Popsugar Fitness verzorgt online workouts. YouTube staat barstensvol met zowel korte als lange, intensieve als minder intensieve online workouts.

Vega-koken:

www.dehippevegetarier.nl

Maak een mooiere wereld en word online actief:

wemove.eu

www.greenpeace.org

www.varkensinnood.nl

Help ouderen en laat hun hondje uit:

www.dierenbescherming.nl

Ook Rudo van Zanten komt zijn dagen wel door:

“Ik  ben uitermate creatief geworden van dat thuiszitten. Veel Exel-dingen programmeren, uitgebreid badderen, scrubben, lekker koken: gewoon de dingen doen waar je in het  normale hectische bestaan niet aan toe komt. Ik verveel me niet en mijn huis heeft er nog nooit zo netjes bij gelegen.”

Was je handen extra en goed, houd anderhalve meter afstand en bleib zu Hause, restez à la maison, blijf thuis. Fijne Koningsdag!

 

 

 

 

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat