Kijk thuis naar de beste films en docu’s

In je pauzeperiode mag je jezelf best verwennen. Of nee, juíst in de pauzeperiode mag je jezelf best verwennen. Lekker de bioscoop induiken, werkt voor veel mensen extra ontspannend. Onderuitgezakt in een grote stoel met een dito bak popcorn, frisje erbij, beste vriend(in), partner, moeder, zus, neef of buurvrouw naast je en genieten maar. Reality check: een bioscoopbezoekje zit er voor nu niet in. Dat is balen, maar niet getreurd ook thuis op de buis is er genoeg keuze. Vanwege het coronavirus denken veel providers met ons mee.

  • Ziggo

Op de vier zenders van Film1 is een breed aanbod films en klassiekers in alle genres te zien. In het On Demand menu onder ‘Aanbieders’ vind je bij Film1 een ruim aanbod films die je tijdelijk zonder extra kosten kunt kijken.

Kids, cabaret en comedy

Op de 7 kids-zenders hebben Ziggo-klanten toegang tot films en series voor de kleintjes. Ook op Ziggo TV (kanaal 13) is er een afwisselend programma met extra’s voor kids en cabaret in het weekend. Verschillende genres comedy zijn beschikbaar op Comedy Central Extra.

Op welk kanaal kan ik kijken?

De extra zenders zijn vanaf maandagmiddag 16 maart beschikbaar voor Ziggo-klanten met digitale televisie. Heb je geen digitale televisie? Dan kijk je via de gratis Ziggo GO app op je smartphone, tablet of laptop. Dit geldt voor alle zenders behalve Film1. Kijk voor meer informatie op ziggo.nl.

  • Picl

De allernieuwste premièrefilms en documentaires uit het filmtheater en de must-sees van het afgelopen filmjaar, direct bij jou thuis. Kan dat? Jazeker. Via Picl kijk je naar allerlei -arthouse- films en de beste docu’s uit het filmtheater direct bij jou thuis. Betaal aan het filmtheater van jouw keuze en krijg 48 uur toegang. 

Over Picl

Stichting Nederlandse Filmpromotie is in 2015 opgezet door Anke van Diejen en Noortje van de Sande van Herrie Film & TV. Met als doel om samen met de filmtheaters en onafhankelijke distributeurs, de zichtbaarheid en het publiek voor de (Nederlandse) documentaire en artistieke film te vergroten.

Zo bereiken films een groter deel van hun potentiële publiek en kunnen filmhuizen een extra service bieden aan bezoekers. Zij hoeven zo nooit meer een film te missen. Ook helpt Picl met het bereiken van een jonger publiek: het is een legaal online alternatief voor het illegaal downloaden van films. Kijk voor meer informatie op picl.nl.

  • KPN

Ook KPN biedt betaalzender Film1 gratis aan. Het telecombedrijf gaf tot op heden alleen de vier lineaire kanalen van Film1 aan alle klanten met een Interactief TV-abonnement door. Daar komt in de komende dagen echter verandering in. Met de Interactieve TV-bruikleendecoder krijgen KPN-klanten op korte termijn ook toegang tot terugkijken tot maximaal 7 dagen terug via de programmagids.

Films kijken wanneer je wilt

Film1 on Demand biedt de mogelijkheid om naar – op dit moment – iets minder dan driehonderd films te kijken. Daarbij kan op elk moment een film naar keuze via de bruikleendecoder bekeken worden. Kijk voor meer informatie op kpn.nl.

  • International Documentary Filmfestival Amsterdam

Nog zo’n fijn initiatief: omdat een bioscoopbezoekje nu een no go is, kunnen filmliefhebbers terecht op de website van het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA). De organisatie biedt zo’n driehonderd documentaires gratis aan, die thuis online zijn te zien. Voor zowel jongeren als ouderen zijn meerdere documentaires vanuit de hele wereld te streamen. De films, allemaal ooit eens vertoond op het Amsterdamse filmfestival, variëren in duur van een klein kwartier tot ruim anderhalf uur en langer. Naast de driehonderd gratis documentaires zijn er op de website van IDFA ook nog eens ruim vijfhonderd docu’s tegen een kleine vergoeding te zien. Kijk voor meer informatie op idfa.nl.

Films en series over virussen

In de loop der jaren zijn al heel wat ‘virus scripts’ in films en series gegoten. Mocht je er behoefte aan hebben…

-The Andromeda Strain / 1971

Over een buitenaards virus

-Outbreak / 1995

Over Ebola

-12 Monkeys / 1995

Over terug in de tijd gaan en een dodelijk virus aanpakken

-Children of Men / 2006

Over een pandemie overleven en een nieuw leven opbouwen in een gevaarlijke wereld

-I Am Legend / 2007

Over de laatste gezonde man op aarde zijn in virustijd

-Contagion / 2011

Over een gevaarlijk virus afkomstig van dieren dat via vliegverkeer in Europa en Amerika terechtkomt

-The Rain / 2018 / Netflix

Over een virus dat zich via de regen verspreidt

-Pandemic: How to prevent an outbreak / 2020

Over het bestrijden van een pandemie zoals corona

Geen zin in virusfilms en –series?

Frozen 2 is twee maanden eerder dan gepland te zien op betaalkanaal Disney Plus. Van een beetje Olaf wordt iedereen rustig.

 

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat