IkPas en KNOV slaan handen ineen

En ontwikkelen digitaal hulpmiddel voor zwangeren

1 op de 20 vrouwen drinkt alcohol tijdens de zwangerschap. De sociale druk om toch, in min of meerdere mate, te drinken is groot. Vanaf 1 december kunnen zwangeren en hun naasten zich inschrijven voor het digitale hulpmiddel ‘Mijn nuchtere baby’, waarbij ze gedurende de gehele zwangerschap hun alcoholgebruik op pauze zetten.

Zowel zwangere als haar omgeving kan zich, vanaf 1 december aanstaande, opgeven om mee te doen aan ‘Mijn nuchtere baby’. Dit digitale hulpmiddel is erop gericht zwangeren en hun naasten te ondersteunen in hun alcoholpauze tijdens de zwangerschap. Een zwangere voelt zich extra gesteund als de omgeving, zoals de partner, ook een alcoholpauze inlast.

‘Mijn nuchtere baby’ is een initiatief van IkPas / Stichting Positieve Leefstijl en de KNOV / Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen.

Tweemaandelijkse nieuwsbrieven

Die ondersteuning vanuit IkPas en KNOV houdt in dat zwangeren twee keer per maand een nieuwsbrief ontvangen. Hierin wordt laagdrempelige informatie gedeeld rondom de thema’s alcohol en zwangerschap. Ook kan de zwangere terecht op een speciaal zwangerenforum en kan ze gebruikmaken van de dagboekfunctie. Je ervaringen en gevoelens van je afschrijven, werkt voor sommigen heel prettig. Daarin beslis je zelf of je je schrijfsels openbaar zet of niet.

Ben jij een zwangere of wil je een zwangere steunen tijdens haar alcoholpauze? Inschrijven voor de tool ‘Mijn nuchtere baby’ kan vanaf 1 december a.s.

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat