Hoe maak je je IkPas-deelname duidelijk aan je date?

Je bent ‘on the roll’ op Tinder en swipet alsof het je een lieve lust is. En dan is het moment daar dat er een date wordt gepland. Wat blijkt? Je zit net in je pauzeperiode, dus dat ‘drankje drinken’ krijgt een heel andere lading. In dit artikel lees je tips over daten in combinatie met passen.

Je hebt intensief app-, mail- of belcontact gehad met een leuke potentiële geliefde en jullie besluiten elkaar live te zien. Spannend! Misschien heb je terloops al verteld dat je in je pauzeperiode zit? Of is het nog niet ter sprake gekomen? Hoe pak je zo’n eerste IkPas-date aan? Lees onderstaande tips en doe er je voordeel mee.

Tip 1: Daten maar dan anders

Zoals gezegd krijgt ‘een drankje drinken’ een geheel andere lading tijdens een pauzeperiode. Dus waarom afspreken in een café? Maak de eerste move en stel voor iets anders te gaan doen. Maak een wandeling door het bos, trek samen de skates aan, bezoek die buitenbioscoop, drink een koffie in dat ene leuke tentje of bak een taart samen. Alles is goed, als het maar een casual activiteit is (met een begin- en een eindpunt) waar geen alcohol bij komt kijken.

Tip 2: Kleur bekennen

Ga je toch naar een gelegenheid waar alcohol wordt geschonken? Vertel bij het bestellen gewoon meteen dat je niet drinkt. Voordat je het weet bestel je allerlei moeilijke drankjes om te maskeren dat je geen alcohol drinkt. Je bent geen saaie piet als je aan een colaatje zit en wil je toch iets feestelijks drinken? Check van tevoren de kaart van het desbetreffende café. Kun je je meteen op voorhand verheugen op die lekkere mocktail.

Tip 3: Jij pauzeert, je date niet

In principe moet het geen probleem zijn, wanneer je date wel drinkt. Bereid je hier, voordat je aan de date begint, mentaal op voor. Ga met de juiste mindset op date. Vertel jezelf nog eens waarom je past. Bel een vriend of vriendin voor een laatste peptalk. Loop of fiets naar jullie ontmoetingsplek. Doe wat nodig is om je sterk te voelen.

Tip 4: Check please

Wat te doen met de rekening wanneer jij een paar thee en een frisje achter de kiezen hebt en je date alles ‘op de tap’ heeft geproefd? Aangezien horecapersoneel niet echt blij wordt van splitten –maar jij ook niet van twee keer meer betalen dan je genuttigd hebt- kun je ervoor kiezen om uit te rekenen wat jouw deel is en dit onderling regelen. Daarvoor hebben ze tikkies bedacht.

De voordelen van nuchter daten

-Je maakt de hele date bewust mee. Emoties raken niet vertroebeld, dus je weet na die eerste date ook echt of er sprake is van oprechte aantrekkingskracht of niet.

-Met nuchter daten spaar je geld uit.

-Als je date toch niet jouw droompartner blijkt te zijn; heb je de volgende dag alleen met deze kater te dealen.

Heb jij nog tips voor alle niet-drinkende daters? Of misschien heb je zelf een (eerste) date gepland of gehad tijdens je pauzeperiode. Hoe pak jij dit ‘ik-vier-pauze-gesprek’ aan?

Laat het ons weten in een reactie!

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat