Hallo babyhuidje: dit is wat een pauzeperiode met je huid doet

Droom jij ook van dat perzikhuidje voorzien van gezonde blos? En dat je dan ’s morgens op je werk komt en je collega’s zeggen: goh, wat straal jij! Je ziet er echt goed uit! Van dit soort opmerkingen wordt toch iedereen blij. Goed nieuws: een mooie huid met bijbehorende natural glow is dichterbij dan je denkt.

En wat heeft het drinken van alcohol dan precies met het wel of niet hebben van een stralende huid te maken, vraag je je misschien af? Nou, dat zit zo. Alcohol werkt vochtafdrijvend, hierdoor moet je tijdens je stapavondje/etentje/bezoek aan vrienden vaker naar het toilet. Dit zorgt ervoor dat je lichaam in rap tempo meer vocht verliest. Daarnaast vermindert alcohol de productie van het antidiuretisch hormoon, wat normaal gesproken het lichaam helpt om vocht weer op te nemen.

Doffe ellende

Dankzij het drinken van alcohol moet je dus én vaker naar het toilet én de productie van het antidiuretisch hormoon vermindert voelbaar. Dit bij elkaar opgeteld, zorgt ervoor dat er een vochttekort in je lichaam ontstaat en dat zie je aan je huid. Na een avondje te diep in het glaasje te hebben gekeken, ziet je gezicht er de volgende dag veelal grauw en dof uit en voelt deze minder soepel aan. Tijdens de pauzeperiode merk je binnen een paar dagen al een groot verschil aan je huid. Deze zal meer gehydrateerd worden en daardoor jonger en frisser ogen.

Alleen maar voordelen

Een stralende huid is niet het enige waar je blij mee verrast wordt gedurende je pauzeperiode. Misschien hoor jij bij de gelukkigen en slaap je ook veel beter, val je en passant nog een kilootje of wat af, sport je lekkerder dan ooit tevoren of houd je beduidend meer geld over aan het eind van de maand in plaats van andersom. Een pauzeperiode loont dus echt!

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat