Gezonde alternatieve drankjes 

Nu jij zo goed bezig bent, is het extra fijn om een paar smaakvolle en gezonde alternatieven achter de hand te hebben. Drankjes waar je zonder schuldgevoel (want alcohol, want suiker, want lege calorieën) van kunt genieten. Hieronder een paar tips.

Lekker gezond met GUTsy Kombucha Original van D-drinks

Kombucha, oorspronkelijk gemaakt van groene thee die wordt gefermenteerd, is niet voor niets een wereldwijde hit als een lekker frisdrankalternatief. Suikervrije kombucha garandeert een verfrissend goed begin van 2022. De range bestaat uit 7 smaakvarianten: Original, Ginger Lemon, Raspberry, Pineapple & Peach, Pomegranate, Passionfruit en Coconut. De ZERO range is er in de drie populairste smaken van de reguliere range; Original, Ginger Lemon en Raspberry. De drinks zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Ekoplaza, Marqt, COOP, Hoogvliet, Dekamarkt, Body & Fit, Supspace, Crisp en de Online Drogist.

Thee van Teastreet 

Heb je dit weekend een gezellig etentje gepland voor jou en je partner? Voor je kinderen? Familie of vrienden? Of wil je jezelf eens verwennen? Thee past bij vele gerechten.

Net als wijn kan een thee in combinatie met een gerecht de smaak versterken en nog mooier en rijker maken. De perfecte combinatie zorgt ervoor, dat zowel het gerecht als de thee nog beter tot hun recht komen. Zo komen de smaken van een stuk gerookte zalm nog beter tot uiting wanneer daarbij een groene thee, zoals bijvoorbeeld een Sencha of Lovely Jasmine wordt gedronken.

De diversiteit aan smaken en soorten thee maakt dat bij elk type gerecht wel een passende thee te vinden is. Erg leuk om zelf te experimenteren en op zoek te gaan naar een mooie thee en spijs combinatie en je gasten te verrassen met een thee arrangement met een etentje bij je thuis.

Smakelijke combinaties:

Gerookte vis – Lovely Jasmine, Sencha, Chun Mee

Gegrilde groenten – Golden Osmantus, White Monkey, Sweet Rose

Romige soep – Tie Guan Yin, White Monkey, Lovely Jasmine

Vlees – Yunnan Dian Hong, Darjeeling Margaret’s, China Pu-ehr

Vis / Kip – Chun Mee, Golden Osmantus, Rosemary’s whisperer

Chocolade – Golden Yunnan, Green Sweet Chai, Feel Well Balanced

Kaasfondue & Thee

Heerlijk bij kaasfondue en ook goed voor de spijsvertering bij het toch wel zware gerecht, is het drinken van thee. Kies een zachte groene of witte thee als Mao FengLovely Jasmine of Sencha.

Ook voor de bereiding van een heerlijke kaasfondue kan de wijn goed vervangen worden met thee. Kies hiervoor bijvoorbeeld een stevige rokerige Lapsang Souchong.

Ben je benieuwd of de theesoorten van Teastreet ook bij jou in de smaak vallen? Met onderstaande kortingscode proef je een thee of meerdere theesoorten naar keuze tegen een aantrekkelijke prijs.

www.teastreet.nl / 15% korting met kortingscode IkPas2022

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat