Geef je lockdown een boost deel II

Woensdag bespraken we al vijf manieren om de lockdown -lees: het binnen zitten- van een oppepper te voorzien. Vandaag lees je vijf nieuwe en laatste manieren om deze thuisblijfronde fris het hoofd te bieden.

  1. Zoek een groep slimmeriken

Het internet barst van de fora. Verzin een vraag en er is een online hotspot waar dit topic wordt besproken. Bezoek eens een forum met een onderwerp waar je helemaal niets van weet. Bijvoorbeeld: stuken, sterrenkunde, vogelhuisjes maken, een groen dak realiseren, Griekse mythologie of atomen. En stel vooral veel vragen. Daar steek je zeker wat van op!

  1. Lees verdrietige gedichten

De reden om alcohol te drinken kan zijn: verdoving. Een quick fix voor het onderdrukken van gevoelens als eenzaamheid, verdriet, pijn, angst of somberheid. Maar -dit is niets nieuws- alcohol is niet de oplossing. Beter is het om je gevoelens te doorleven. Sta stil bij je gevoel, benoem het en ga er doorheen. Het lezen van verdrietige gedichten of songteksten, kan je helpen bij het doorleven van die gevoelens. Er is ook goed nieuws: gevoelens komen en gaan. Vroeg of laat voel je je weer wat beter.

  1. Neem een geluidsbad

Een warm bad kan heel ontspannend werken. Maar we gaan next level en nemen een geluidsbad. Laat je ‘wassen’ door harpen, piano’s, banjo’s en andere sfeermakers. Neem een duik in dit bad bijvoorbeeld.

  1. Schrijf een ‘zintuiglijke pagina’

Dit is een variant op het ‘zegeningenlijstje’ dat veel mensen graag noteren. Maak een lijst met dingen die je de afgelopen 24 uur hebt gezien, gehoord, gevoeld, geroken of geproefd – goed of slecht. Je taal hoeft niet lyrisch te zijn, je handschrift onleesbaar. Het is gewoon de daad van herinneren en het focussen op het zintuiglijke vlak van het leven. Vooral dit laatste is van grote invloed op onze stemmingen.

  1. Neem een ijsberenduik

Ben je op zoek naar een rush? Trek een bikini of zwembroek aan onder je (winter)jas en breng een bezoek aan dat meer vlakbij, die gracht om de hoek of die vijver in de tuin. Kijk naar het koude water, twijfel en spring –ademloos – geëlektrocuteerd door de kou – lachend – sta op, rillend, schreeuwend en wikkel jezelf in een deken en race naar huis. Je gevoel bereikt een piek, maar in plaats van daarna een kater te hebben, ben je helemaal niet gebroken. Je bent sterker dan ooit en voelt je vooral springlevend.

 

Gerelateerd

Achtergrond

Eet en drink je warm

Nu de temperatuur steeds verder daalt, voel je dat we richting winter gaan. Niet erg, want die lichtjes, die feestdagen, die gezellige avonden je zou ze niet willen missen. Wat…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat