Eerlijk over alcohol – de podcast

Ken jij de podcast ‘Eerlijk over alcohol?’ Daarin praat Koos van Plateringen met bekende en onbekende Nederlanders over de rol die alcohol in hun leven speelt. Sommigen zijn bewust minder gaan drinken of zelfs helemaal gestopt. Maar allemaal namen ze hun eigen alcoholgebruik onder de loep, omdat dat nodig was. In bijna iedere podcast wordt ook een deskundige geïnterviewd. Onze eigen Martijn Planken komt ook een aantal keer voorbij.

Dan Karaty (bekend choreograaf en een graag gezien jurylid in diverse Nederlandse talentenshows) had al 25 jaar een alcoholprobleem, totdat zijn dochter hem -na een slechte avond vol met drank tijdens de pandemie- vertelde ‘dat hij er niet zo goed uitzag’. Dan besloot zijn verslaving aan te pakken en liet zich opnemen. Dan begon met drinken om angstgevoelens te onderdrukken. Een veelvoorkomende reden om te gaan drinken overigens. Je leest er meer over in het artikel: ‘Angstgevoelens wegdrinken: liever niet’.

Evi Hanssen (Vlaamse presentatrice, zangeres en schrijfster die ook regelmatig op de Nederlandse teelvisie te zien is) besloot ‘even’ te stoppen met het drinken van alcohol, omdat ze nieuwsgierig was naar wat dat met haar zou doen. Dat ‘even’ werd een jaar en inmiddels zegt ze hardop dat ze niet meer drinkt. Ze schreef er zelfs een boek over. Wij interviewden haar vlak voordat Dry January 2022 van start ging. Je leest hier het gesprek dat we met haar hadden.

In de afleveringen van Caroline van Eeden (huisvriendin van de familie Meiland) en John de Bever (voormalig prof- en zaalvoetballer en tegenwoordig zanger) komt Martijn als deskundige aan het woord. Hij beantwoordt vragen als: ‘Wanneer ben je verslaafd?’, ‘Waarom is stoppen zo moeilijk?’ en ‘Waarom slaap je beter als je geen alcohol drinkt?’ Vragen die veel mensen zichzelf stellen en de antwoorden daarop zijn dan ook heel verhelderend.

Naast deze gasten interviewt Koos nog veel meer mensen over hun alcoholgebruik. Aangezien de vakantie eraan komt -of misschien geniet je al van een welverdiende vakantie- is dit een mooi moment om met een nieuwe podcast te beginnen?

Alle ‘Eerlijk over alcohol’ afleveringen vind je op podcastluisteren.nl.

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat