Een andere kant van jezelf ontdekken

Als je een poos niet drinkt, leer je jezelf op een andere manier kennen. Zo kun je erachter komen, dat je vroeg naar bed gaan eigenlijk heel lekker vindt of dat de dag beginnen met een flinke wandeling jou veel energie geeft.

Het drinken van alcohol is een gewoonte. Zo drink je op een verjaardag als je niet hoeft te rijden ‘altijd 2 of 3 glazen witte wijn’. En is een avondje voetbal kijken ‘niet hetzelfde zonder je speciaalbiertjes’. Dat je de volgende geen puf meer hebt om voor een goede vriendin een boodschap te doen of met je kind tegen een balletje te trappen, besef je lang niet altijd.

Maar dan ineens is het je duidelijk. Zonder alcohol leer je jezelf op een andere manier kennen. En dat bedoelen we in de meest brede zin van het woord. Stond je voorheen op drukke feesten het ene biertje na het andere weg te drinken, geef je tegenwoordig de voorkeur aan intieme etentjes waar goede gesprekken je avond maken. Had je voor je pauze geen puf om te bewegen, is er nu wel ruimte en energie om iets aan je conditie te doen. Zat je voorheen avond aan avond in je luie stoel met je favoriete alcoholische drankje de uren weg te kijken, heb je nu een hobby opgepakt.

Nog meer voordelen

Bij een pauze komt dus letterlijk meer tijd en ruimte vrij om andere dingen te ontdekken. Bij jezelf en bij anderen. Want een bijkomend voordeel van pauzeren, is dat niet alleen de relatie met jezelf verbetert, ook je relaties met anderen worden beter. Tijdens gesprekken ben je helder en er met je koppie bij en dat maakt gesprekken prettiger. En deze pauzemaand wordt dit gevoel alleen maar beter en sterker. Geniet ervan!

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat