Een alcoholpauze: daar knap je van op

Wat hebben Brad Pitt, Bradley Cooper, Bella Hadid, Jennifer Lopez -en dichter bij huis- André Hazes, Evi Hanssen, Bridget Maasland en Tim Knol met elkaar gemeen? Precies. Ze drinken geen alcohol. Celebs drinken om allerlei redenen niet. Bij velen speelt de uiterlijke winst ook zeker een rol. Want van een pauze word je alleen maar knapper.

Gewicht verliezen, een stralende huid, een gestroomlijnder lichaam, minder rimpels, heldere ogen en minder wallen. Een imposant rijtje aan uiterlijke voordelen die een (langere) alcoholpauze je oplevert.

Mooi vanbinnen en vanbuiten

Dat je organen wel varen bij een alcoholpauze weet je waarschijnlijk wel. Maar het kan nooit kwaad om die informatie nog eens goed op je in te laten werken. Lees daarom het artikel ‘Het is pauze dus je organen vieren feest’. Daarnaast plukt je uiterlijk ook de vruchten van een alcoholloos leven. We pikken er een paar uit.

Afvallen

Er zijn verschillende redenen waarom je af kunt vallen tijdens de periode dat je stopt met het drinken van alcohol. Dat zit hem niet alleen in het feit dat wijn, bier en mixdranken zelf veel lege calorieën bevatten, maar ook in de impact die alcohol heeft op je eet-, slaap- en bewegingspatroon.

Alcohol is een giftige stof, waar je lichaam graag zo snel mogelijk van af wil. Je lever gaat daarom eerst aan de slag met het afbreken van de alcohol. Pas daarna komen de calorieën die je binnen hebt gekregen, aan bod. De stoffen waar je lichaam niet aan toe komt, worden zo lang als vet opgeslagen. Door alcohol te drinken, zet je je normale verbrandingsproces iedere keer eigenlijk even op pauze. Nu je geen alcohol drinkt, kunnen je lever en verbrandingsproces ongestoord hun werk doen.

Stralende huid

Huiduitdroging, huidveroudering en huidverkleuring is een greep uit huidproblematiek ten gevolge van te veel alcohol drinken. Omdat je nu tijdelijk niet drinkt, hydrateert je huid beter. En dat zorgt voor een frisse en jongere oogopslag. Binnen een paar weken trekt de ergste roodheid weg en krijgt je gezicht een natural glow. Wat de conditie van je huid extra stimuleert, is het drinken van water, veel slaap, een goede gezichtsreiniging en het eten van voldoende groente.

Spierherstel

Word je knapper van vlot spierherstel? Jazeker. Een goed spierherstel zorgt ervoor dat je calorieën verbrandt en het bevordert de aanmaak van spieren. Alcohol gaat namelijk de productie van groeihormonen tegen en die hormonen helpen je spieren groeien en herstellen. Spierherstel dat in balans is, zorgt een gestroomlijnder lichaam. Laat die zomer maar komen!

 

Gerelateerd

Achtergrond

Dit was het nieuws

Er gebeurt veel in ons land en in het buitenland wat betreft alcohol, het gebruik daarvan en de regels die erbij horen. Wij zetten de meest opvallende nieuwtjes op een…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat