Doe mij maar een ranja

Een Somerense wethouder bedacht het concept: limonadecafés. Dat zouden alcoholloze cafés moeten zijn, zodat de kroegen en restaurants weer open konden gaan ten tijde van corona. Naar de kroeg gaan mag gelukkig weer -je mag zelfs weer lekker dicht tegen elkaar aan staan- maar nu zit jij in je pauze. Hoe houd je het leuk zonder bier of wijn tijdens avondjes uit?

We beginnen met een open deur: eigenlijk heb je geen alcohol nodig om een gezellige tijd te beleven. Tuurlijk draagt dat biertje of wijntje bij aan de beleving van zo’n avond, maar het is je gezelschap dat je een goed gevoel geeft, het zijn de gesprekken die blijven hangen en het zijn de grappen die het verschil weten te maken tussen gezellig en heel gezellig.

Far out zo’n jar

Beleving is voor een deel presentatie. Jouw frisje drinkt net wat feestelijker uit een ‘jar’ dan uit een saai longdrink glas. Tip voor alle pauzerende horecaondernemers: serveer de alcoholloze dranken leuk uit en maak je gasten blij. Een wijnglas gevuld met een spaatje rood en een schijfje citroen proost ook lekker, maar ja uit een wijnglas drinken, doet je misschien nog meer verlangen naar dat wijntje. Dat is dus voor degenen die het er een beetje moeilijk mee hebben geen goed idee.

Drink out of the box

Je houdt van cola, maar moet je dit de hele avond blijven drinken? Nee natuurlijk niet. Probeer eens wat anders, verleg je alcoholloze grens eens. Er zijn intussen heel wat alternatieven bij gekomen. Denk aan kombucha, amé of maté. De een is lekker kruidig, de ander bruist fijn. Probeer maar eens!

Geniet van de voordelen

Nuchter uit de kroeg rollen heeft zo z’n voordelen. Zo heb je de volgende dag geen brak lijf, doet je hoofd geen pijn, ben je de day after lekker actief, kun je je alle gesprekken haarfijn herinneren, heb je minder geld uitgegeven, zijn er geen domme acties gepleegd en heb je een prima nachtrust gehad. Fijn hoor!

Kombucha, Amé en Maté

Leuk maar wat is het?

Kombucha: kombucha ontstaat door fermentatie. Het wordt gemaakt van zwarte of groene thee, water, appelazijn, een kombucha-zwam en suiker. De smaak is misschien even wennen, maar het is een heerlijke dorstlesser.

Amé: Amé is een subtiel zoete, lichtbruisende vruchtendrank van natuurlijk bronwater, vruchtensap en kruiden. Het alcoholvrije drankje is verkrijgbaar in allerlei smaken, van druiven en abrikoos en van framboos tot braambes.

Maté: Maté is gemaakt van een Zuid-Amerikaanse theesoort genaamd: maté. Het is een soort exotische ijsthee die verfrist en energie geeft.

Lees hier het artikel over de limonadecafés

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat