Doe mee aan Dry January en houd tijd en geld over

Drinken kost tijd en geld. Je blijft tot laat op, slaapt de volgende dag uit en je bent wat euro’s armer omdat drank niet goedkoop is. Een groot voordeel van een alcoholpauze is dat je tijd én geld overhoudt.

Op dit moment zit naar de kroeg gaan er niet in. Dus maak je het gezellig thuis. Wat gezellig is, is voor iedereen anders maar vaak komt er alcohol bij kijken. Een glas of twee, drie te veel op hebben, bekoop je de volgende dag met een brak gevoel. Als je in januari meedoet aan Dry January heb je daar dus geen last van. Een alcoholpauze scheelt je tijd. Je blijft immers hoogstwaarschijnlijk minder lang op en je hebt de volgende dag geen extra recupereertijd nodig.

Lekker sparen

Nog een groot voordeel is het geld dat je uitspaart wanneer je een maand niet drinkt. Geen dure flessen wijn, speciaalbiertjes of andere fancy soorten rum, whiskey of bijvoorbeeld gin die je ‘moet’ inslaan. Het geld dat je je hiermee bespaart kan de teller behoorlijk doen laten oplopen. Bedenk je eens wat je hiervan kunt doen!

Spaardoel

Om inzage te krijgen in hoeveel je precies aan geld overhoudt na je pauzeperiode, zou je het bedrag dat je normaal gesproken aan een avondje uit besteedt aan de kant kunnen zetten op een aparte rekening. Om het nog concreter te maken kun je jouw spaarwens visueel en tastbaar maken.

Altijd al een mooi horloge willen hebben, maar was dit tot nu toe financieel niet haalbaar? Ga op zoek naar je droomhorloge en kijk er regelmatig naar. Dit motiveert je om vol te houden en niet te bezwijken tijdens de moeilijke momenten. Of loop je al een tijdje rond met het idee om je moeder/zus/vriend/buurman/tante/bridgebuddy te trakteren op een high tea thuis? Plan deze verrassing alvast in je eigen agenda en ga op zoek naar een voordelige deal. Denk regelmatig aan het moment dat je de ander verrast. Dat is fijne voorpret!

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat