Dit was het nieuws

De tijd vliegt, waarin het ene nieuwtje het ander in rap tempo opvolgt. Hieronder updaten we je over het nieuws rondom het thema alcohol. Ben je op dat gebied in ieder geval helemaal bijgepraat.

Europees Parlement eist nultolerantie voor alcohol en drugs in het verkeer

En dat niet alleen: ook zou er in iedere woonwijk een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur moeten gelden. De reden voor het willen herzien van de verkeersveiligheidsmaatregelen is de leeftijd van de huidige afspraken. Deze zijn inmiddels 20 jaar oud. Bovendien gaat het niet de goede kant op: de EU wilde tussen 2010 en 2020 het aantal verkeersslachtoffers halveren, maar de laatste jaren zijn de cijfers gestagneerd. Momenteel sterven er in de EU jaarlijks ongeveer 22.700 mensen in het verkeer.

Tot het nulpunt

De geëiste nultolerantie voor alcohol en drugs in het verkeer is volgens het Europees Parlement nodig, omdat je met een alcoholgehalte van 0,5 2,5 keer meer kans loopt op een dodelijk ongeval. Alcohol en drugs spelen bij respectievelijk 25 procent en 15 procent van de ongevallen een rol.

Bron: telegraaf.nl

‘Sinds ik niet meer drink’ van Evi Hanssen

Presentatrice en zangeres Evi Hanssen (Expeditie Robinson en voormalig tafeldame bij De Wereld Draait Door) besloot 500 dagen geen alcohol te drinken om zo te ontdekken wie ze is zonder dat gezellige glas in haar hand. Ze legde haar beproevingen vast in een dagboek. Op 22 november a.s. verschijnt het boek: ‘Sinds ik niet meer drink’.

Bron: hln.be

Artsen verwijderen kilo aan spijkers en schroeven uit maag Litouwse man

Wat doe je als je gestopt bent met het drinken van alcohol? Een kilo spijkers en schroeven eten dacht een man uit Litouwen. Nadat de man zich meldde met maagpijn, deden Litouwse artsen een bijzondere ontdekking. Ze troffen een kilo aan spijkers, schroeven, moeren en bouten aan.

Over de man is niet veel bekend. Artsen hebben volgens de tv-zender nog niet met hem kunnen spreken. Ze kwamen er wel achter dat hij de objecten in een maand tijd had ingeslikt. Artsen denken dat hij dat heeft gedaan, nadat hij was gestopt met het drinken van alcohol.

De situatie van de patiënt is stabiel. Hij ligt nog wel ter observatie in het ziekenhuis. Er is hem ook psychische hulp aangeboden.

Bron: RTL Nieuws

Gerelateerd

Achtergrond

Dit was het nieuws

Er gebeurt veel in ons land en in het buitenland wat betreft alcohol, het gebruik daarvan en de regels die erbij horen. Wij zetten de meest opvallende nieuwtjes op een…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat