Deze podcastapps zijn gebruiksvriendelijk

Podcasts zijn hot. Fijn om naar te luisteren tijdens die lange wandeling, terwijl je je tuin omspit of je huis onder handen neemt. Je beluistert een podcast via een website of met behulp van een podcastapp. Welke podcast-apps gemakkelijk en gebruiksvriendelijk zijn, lees je hier.

Pocket Casts

Een van de meest bekende gratis podcastapps voor iOS en Android is Pocket Casts. Deze app is zeer gebruiksvriendelijk en kent een aantal slimme functies. Zo kun je met behulp van deze app de afspeelsnelheid aanpassen en automatisch stiltes uit show knippen. Ideaal voor de luisteraars die van quick listening houden.

Tip: Check het filtertabblad van deze podcastapp. Hier kun je zien welke podcast je nog af moet luisteren en wat de nieuwe releases zijn. Je kunt ook zelf een filter aanmaken.

Overcast

Net als andere podcastapps heeft Overcast special features zoals suggesties op basis van je luistergedrag, stemmen versterken en stiltes weg te filteren. Wat je niet bij alle podcastapps aantreft, maar bij Overcast wel, is de mogelijkheid om (delen van) audioclips op te nemen en te delen.

Tip: Deze app is enkel op iOS beschikbaar.

Castro

Ben jij een echte podcastfan en -kenner intussen? Dan is Castro misschien wel dé podcastapp voor jou. Deze handige app stelt zelf bundels van shows aan je voor, om het makkelijker te maken om kennis te maken met nieuwe podcasts. Luister jij graag naar de leukste podcasts in de late uurtjes? Deze app bevat een gratis beschikbare nachtmodus voor in de avonduren.

Tip: Heb je al een podcastapp, maar wil je graag overstappen op Castro? Castro biedt een handig introductiescherm waarmee je met één druk op de knop al je afleveringen overzet Castro is gratis te downloaden voor iOS.

Podcast Addict

Podcast Addict, de naam zegt het al, is een app voor podcastliefhebbers die al heel wat luisteruren achter de kiezen hebben. De app is behoorlijk uitgebreid. Zo kun je zelf afspeellijsten maken en ook lokale bestanden, RSS-feeds en YouTube- en Twitch-kanalen toevoegen aan je bibliotheek in de app. En dat is precies waarmee Podcast Addict zich onderscheidt van andere podcastapps.

Tip: Podcast Addict is gratis te downloaden en gebruiken, maar heeft wel een in-appaankoop van 4,29 euro waarmee je advertenties afkoopt en een donatie geeft aan de ontwikkelaar. Download Podcast Addict voor Android (gratis).

Spotify

Spotify is bij velen bekend als de muziekapp. Toch kun je er ook podcasts mee beluisteren. De app heeft een eigen tabblad voor podcasts, zodat je muziekbibliotheek lekker overzichtelijk blijft.

Tip: Spotify heeft minder uitgebreide functies vergeleken met de apps zoals hierboven besproken, maar is een heel laagdrempelige app om podcasts mee te ontdekken. Download Spotify voor iOS (gratis) of Android (gratis).

Bron: nu.nl/podcastapps

 

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat