De zomer in je bol en de alcohol niet

Het is zomer in Nederland hoera! Terrassen lonken, zwoele zomeravonden dienen zich aan en vakanties liggen in het verschiet. Voor veel mensen het startsein van de touwtjes-laten-vieren-periode. Maar… jij zit in je pauze. Zo houd je het hoofd koel tijdens je alcoholpauze in de zomer.

Omdat jij deze maand even niet drinkt en het toch echt zomer is, kijk je misschien een beetje op tegen al dat zomergeweld. Kun je wel echt genieten van die summer vibes als je geen druppel alcohol drinkt? Wij komen met tips.

  1. Zet al je zintuigen open

Kwetterende vogels, spelende kinderen, een warme zomerbries, de geur van de barbecue, zonnebrand, geroezemoes op het terras: er zijn naast een cocktail met parapluutje gelukkig nog veel meer echte zomerervaringen om van te genieten. Zet al je zintuigen op scherp en omarm de zomer!

  1. Doe alles op de fiets of te voet

Genieten gaat gemakkelijker als je ook echt iets meekrijgt van je omgeving en al haar geluiden. De buitenlucht, de bedrijvigheid en de beweging zorgen voor dat echte zomergevoel.

  1. Sport buiten

Een rondje hardlopen, bootcampen in het park, suppen, yoga outdoor of wat dacht je van; speedminton? Buiten sporten is extra fijn in de zomer. Goed voor de conditie en de vitamine D-opname. Even terugspoelen: speedminton is een mix van tennis, squash en badminton. Sneller dan badminton, makkelijker dan tennis en squash. Het doel is simpel: wie de speeder (een shuttle maar dan zwaarder) in het vak van de tegenstander laat vallen, scoort een punt. Kan op elke ondergrond worden gespeeld. Hartsikke camping-proof ook!

  1. Kies voor een gezellig alternatief

Dat je geen alcohol drinkt, wil niet zeggen dat je er niks anders is. Tegenwoordig is de keuze alcoholvrij steeds groter. Bekijk de menukaart voordat je ergens neerstrijkt en kies eens iets wat je nog nooit hebt geproefd. Wat dacht je van gemberlimonade? Crodino Rosso met bloedsinaasappel? Of een good old fashioned tomatensapje met een drupje tabasco? En laat een en ander serveren in een mooi glas. Benieuwd naar andere frisse non-alcoholische recepten? Check onze receptenpagina.

Niks is voor altijd

Geen alcohol drinken tijdens (een van) de zomer(maanden) is misschien wel een extra grote uitdaging, omdat het warme weer vraagt om een alcoholische dorstlesser. Maar jij weet wel beter, jij geniet van de zomer omdat de zon schijnt. Omdat iedereen vrolijk is. Omdat het lekker lang licht is. En omdat je pauze een keer eindigt. Dat ook.

 

 

Gerelateerd

Achtergrond

Eet en drink je warm

Nu de temperatuur steeds verder daalt, voel je dat we richting winter gaan. Niet erg, want die lichtjes, die feestdagen, die gezellige avonden je zou ze niet willen missen. Wat…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat