De staycation en de holistay

Of de grenzen opengaan is nog niet zeker. Veel Nederlanders houden rekening met een thuisvakantie. ‘Op vakantie gaan’ is ook niet opgenomen in de routekaart van het kabinet. Aan de andere kant wordt er inmiddels wel gekeken hoe Nederlanders weer naar het buitenland toe kunnen. Niemand weet hoe de zomer zal verlopen is dan ook de conclusie. Om alvast voorbereid te zijn op een zomer thuis, leggen we je een aantal corona-proof vakantieactiviteiten voor.

-Zet je tent op in de tuin. Compleet met voortent, stoelen en tafels. Groot voordeel: de wasmachine is vlakbij!

-Regel een beamer en projecteer een film op de muur. Heb je kinderen onder de 12? Dan mogen ze een vriendje of een vriendinnetje uitnodigen.

-Koop wat zand en strooi je balkon vol. Lekker zitten op een stoel, een (alcoholvrij) drankje in de hand en met je voeten in het zand. Na afloop spoel je jezelf af met een koude douche (net als op het strand).

-Steek gelijktijdig met familie en/of vrienden de barbecue aan. Houd elkaar door middel van videobellen op de hoogte van het resultaat.

-Maak zelf ijsjes. Kijk eens op www.eefkooktzo.nl. Deze ijskoningin komt met 15 lekkere ijsrecepten.

-Maak een lange fietstocht of wandeling, neem een grote goedgevulde picknickmand mee en strijk ergens neer waar je nog nooit bent geweest.

-Bak een taart met typisch zomerfruit, zoals: aardbeien, frambozen en allerlei soorten bessen.

-Maak een kan sangria en drink deze op bij een vuurkorf in de tuin.

-Smeer je in met zonnebrand (ruikt naar zomer!) en loop een paar keer onder ‘de sproeier’ door.

-Hang een klamboe boven je bed en houd een siësta.

Fijne thuiszomer!

 

Gerelateerd

Achtergrond

Eet en drink je warm

Nu de temperatuur steeds verder daalt, voel je dat we richting winter gaan. Niet erg, want die lichtjes, die feestdagen, die gezellige avonden je zou ze niet willen missen. Wat…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat