De leukste podcasts van juli

Ben jij niet zo’n filmkijker en serieliefhebber? Of ben jij juist een allround kijk-lees- en luisterfan? Hoe dan ook, podcasts zijn niet meer weg te denken uit het medialandschap. Een van de grootste voordelen van podcasts is dat je ze kunt beluisteren waar en wanneer je maar wilt. Deze wil je niet missen.

In podcastland is er voor ieder wat wils. Sporter, crime-liefhebber, psychologiefan: noem een voorkeur en er is een podcast voor. In deze maand juli is er, net als in alle andere maanden, een top tien te ontdekken. Oftewel: dit zijn de podcasts die Nederland aan de AirPods gekluisterd houdt.

  1. De Tribune. Sportfans opgelet, aan De Tribune gaat niets voorbij wat betreft sportactualiteiten. Twee gasten geven hun mening en kijk op het sportnieuws van die week.
  2. Marc-Marie & Aaf Vinden Iets. Van wat vinden ze iets? Nou, van wat niet. Van Airfryer tot de kleur van de OV-chipkaart, niets blijft onbesproken. Lichte kost die heel wat klusjes draaglijker maakt.
  3. In Het Wiel. Ben jij dol op wielrennen en alles wat aan deze sport linkt? Dan is de podcast In Het Wiel net wat voor jou. Thijs Zonneveld, Hidde van Warmerdam en interessante gasten uit het wielerpeloton praten uitgebreid over wielrennen, racen en asfalt.
  4. de volksjury. De zogenaamde cold cases fascineren velen mateloos. Laura en Silke speculeren op een onverantwoorde manier over onopgeloste moordzaken.
  5. Welcome To The AA. Anders dan de titel doet vermoeden, gaat het hier niet om een podcast speciaal voor alcoholverslaafden. De Belgen Alex Agnew en Andries Beckers praten met gasten uit binnen- en buitenland over al wat hen bezighoudt.
  6. Nog zo’n spannende podcast. Carrie en Eddie bespreken in hun podcastserie spraakmakende moordzaken die tot op heden nog steeds niet opgelost zijn.
  7. #weetikveel. Roep het en ze proberen erachter te komen bij #weetikveel. Denk de ophalende schouders er nog even bij. De dames Esther en Josephine van Cosmopolitan gaan op zoek naar antwoorden op (levens)vragen als: hoe krijg je écht loonsverhoging, welke voordelen zitten er aan hooggevoeligheid en is geluk iets wat je overkomt?
  8. Lotte Gaat Diep. In Lotte Gaat Diep vertellen bekende Vlamingen over verschillende onderwerpen: van de invloed van mama/papa worden op je seksleven tot onzekerheden tijdens het daten, single te zijn, de eerste keer en het belang van vriendschappen. Misschien iets voor de grote puber thuis?
  9. Moderne Liefde. Hoe is het om lief te hebben in 2021? Afgelopen jaren zag Corine Koole hoe labels vervaagden en hoe de grenzen tussen liefde en vriendschap minder scherp werden. In Moderne Liefde vertellen mensen aan Koole over hun persoonlijke zoektocht naar liefde en vriendschap.
  10. NRC Vandaag. In de podcast NRC Vandaag brengt de redactie van NRC elke werkdag één nieuwsverhaal in audio in maximaal twintig minuten. Geen overzicht van het nieuws, maar elke dag één verhaal in de vorm van een gesprek tussen presentator en een of meerdere redacteuren van NRC. De podcast wordt gepresenteerd door NRC-journalisten Thomas Rueb, Floor Boon en Geertje Tuenter.

Toegift: De Taghi Podcast is de afgelopen week met stip op nummer 1 binnengekomen. Ridouan Taghi is de beruchte hoofdverdachte in de veelvoudige liquidatiezaak Marengo. Paul Vugts, misdaadverslaggever van Het Parool, volgt hem al jaren. Corrie Gerritsma praat in deze podcast met hem onder andere over de onwaarschijnlijke bloeddorst van Taghi, zijn jeugd, de liquidaties waar hij van verdacht wordt en zijn invloed op de rechtsstaat.

Bron: nederlandse-podcasts.nl.

Vind hier alle besproken podcasts. Veel luisterplezier!

 

Gerelateerd

Achtergrond

Eet en drink je warm

Nu de temperatuur steeds verder daalt, voel je dat we richting winter gaan. Niet erg, want die lichtjes, die feestdagen, die gezellige avonden je zou ze niet willen missen. Wat…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat