Check jouw kennis over alcohol

26 november 2020 / Actueel / Achtergrond

Kun je aan pubers goed zien of ze dronken zijn? Wat is restalcohol? En word je van koffie weer nuchter als je hebt gedronken? Ben je benieuwd naar het antwoord op deze en meer kennisvragen over alcohol? Doe de test!

Alcoholinfo.nl lanceerde onlangs een nieuwe kennistest over alcohol. Deze test is in samenwerking met Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ontwikkeld en geeft een vervolg aan het alcoholexamen van vorig jaar. Hierin worden allerlei vragen gesteld die te maken hebben met alcohol. Zo vind je er bijvoorbeeld vragen over de relatie tussen alcohol en zwangerschap, alcohol en jongeren en alcohol en kanker. De test vind je hier.

Test je drinkgedrag

Heb je alle vragen beantwoord en zin in nog een test? Op Alcoholinfo.nl vind je een drinktest. Beantwoord (anoniem) drie vragen en je weet binnen een minuut hoe het zit met jouw drinkgedrag. Scoor je laag of hoog? Bij een hoge score krijg je advies hoe je kunt minderen.

Succes!

 

Gerelateerd

29 september 2022 / Achtergrond

De verschillende typen drinkers

Alcoholist, probleemdrinker, zware drinker, sociale drinker, overmatige drinker, riskante drinker, matige drinker…er zijn een heleboel typen drinkers te onderscheiden. Hieronder lees je in het kort de beschrijving van ieder type.…
Lees meer
25 september 2022 / Achtergrond

Wel of geen blurring?

Wel een wijntje tijdens het bijwerken van je uitgroei of niet? ‘Ja’, zegt VVD. ‘Misschien toch niet verstandig’, zeggen D66, CDA en CU. ‘Nee!’, zeggen artsen en gezondheidsinstanties. Welke kant…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat