Nijmegen versus Tilburg: the battle is on!

Dit jaar introduceert IkPas tijdens Dry January de eerste battle tussen twee grootse steden: Nijmegen en Tilburg. In de maand januari zetten zo veel mogelijk inwoners, studenten en werknemers van deze twee steden hun alcoholgebruik voor een maand op pauze.

Diverse Nijmeegse en Tilburgse kopstukken hebben zich al verbonden aan de stedenbattle. Burgemeester Bruls (Nijmegen) en burgemeester Weterings (Tilburg) doen mee. De Nachtburgemeester van Nijmegen Cees de Beer en Bertine Lahuis, voorzitter raad van bestuur van het Radboudumc zijn van de partij. En ook Wethouder Rolph Dols (Tilburg) heeft zich aangesloten. Deze ambassadeurs motiveren zoveel mogelijk mensen om mee te doen en gaan natuurlijk voor de winst!

Nijmegen en Tilburg trappen af

Waarom juist Tilburg en Nijmegen met elkaar de strijd aangaan? Beide steden zijn redelijk vergelijkbaar, met veel studenten op mbo-, hbo- en universitair niveau en veel actieve maatschappelijke instellingen en bedrijven. De strijd kan dus spannend worden bij deze stedenbattle waarvan Nijmegen en Tilburg de primeur hebben.

Waarom meedoen?

Je zet je alcoholgebruik op pauze, omdat je de uitdaging met jezelf aan wil gaan. Je doet mee met de battle omdat je van winnen én van een uitdaging houdt. Belangrijk ook: een alcoholpauze doorbreekt patronen en laat je bewust nadenken over je alcoholgebruik. Uit onderzoek blijkt dat mensen die meedoen aan IkPas beter slapen, zich lichamelijk en/of mentaal fitter voelen en ook na IkPas structureel minder drinken. Ook kunnen ze makkelijker ‘nee’ zeggen en besparen ze geld. Een derde van de deelnemers verliest gewicht.

Schrijf je in!

Wil jij als Tilburger of Nijmegenaar jouw stad helpen om de battle te winnen? Schrijf je dan hier, individueel of met een team, in. Ben je ergens anders woonachtig? Ook dan kun je natuurlijk meedoen met de grootste alcoholpauze van Nederland. Schrijf je dan hier individueel of als team in. Want passen doe je samen!

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat