Alternatieven van een ander niveau

Als je (tijdelijk) niet drinkt, zoek je vroeg of laat naar een alternatief dat letterlijk bij je in de smaak valt. Hoewel water, thee of prik voor sommigen prima volstaat, kunnen we ons voorstellen dat je naar iets anders verlangt. Iets verrassends. Wij helpen je een handje op weg.

We schreven eerder al een aantal artikelen over non-alcoholische trends, want de ontwikkeling op het gebied van non-alcoholische alternatieven gaat rap. Zo las je over sparkling tea, craft soda, kombucha en spannende kruidencombinaties. En er is nog veel meer te ontdekken.

Pittige toets erbij

Ga je zelf aan de slag met het brouwen van je nieuwe favoriete non-alcoholische drankje, voeg dan een pittige toets toe. Gember of een heet pepertje zorgen voor die geliefde kick&bite. Wat te denken van dit wortel-gemberfizz drankje met kurkuma?

Lekker gefermenteerd

Ook gefermenteerde drankjes, zoals kombucha en kefir (soort melkdrankje), zijn geliefd om mee te experimenteren als je geen alcohol wil drinken. Probeer dit recept: kombucha met koriandersuiker en limoen eens. Bron: ah.nl.

Kombucha

Dit alternatief doet al langer mee dan vandaag, maar wordt door steeds meer mensen omarmd. En dat is niet gek want deze in de basis gefermenteerde thee is laag in suiker, zeer smaakvol en een heuse dorstlesser. Kombucha is een bron van antioxidanten, gezonde bacteriën, enzymen en vitaminen die de werking van je lichaam kunnen ondersteunen.

Zoetje, zoutje, bittertje, zuurtje

Het perfecte alternatief vinden, betekent dat je je (smakelijke) grenzen gaat verleggen. Zuren zijn ook populair als het gaat om smaakbeleving. Een zuurtje zorgt ervoor dat je niet het idee hebt dat je een veredelde limonade aan het drinken bent. Je kunt hierbij denken aan de geijkte zuuringrediënten als citroen en limoen, maar vlak azijn niet uit. We kwamen dit recept tegen op francescakook.nl: Rhubarberry. Een limonade op basis van azijn, suiker en fruit (ook wel shrub genoemd).

Experimenteerze!

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat