Alcoholvrije borrels en borrelhapjes

Er gaat niets boven een fijne borrelavond. Ook als je pauzeert kun je hiervan genieten. Wij vonden een aantal alternatieve dranken met bijpassende borrelhapjes. Laat die visite maar komen!

Mousserende thee

Wie heeft er prosecco of champagne nodig als je ook thee met een bubbel kunt drinken? Mousserende thee, ook wel sprakling tea genoemd, wordt steeds vaker als ‘gastronomisch begeleider’ ingezet bij gerechten. Een licht mousserende thee doet het vooral goed bij vishapjes. Wat dacht je van deze bijbehorende zalmrolletjes met roomkaas?

Kombucha

Dit alternatief doet al langer mee dan vandaag, maar wordt door steeds meer mensen omarmd. En dat is niet gek want deze in de basis gefermenteerde thee is laag in suiker, zeer smaakvol en een heuse dorstlesser. Kombucha is een bron van antioxidanten, gezonde bacteriën, enzymen en vitaminen die de werking van je lichaam kunnen ondersteunen. Iets zurigs combineert goed met een glas kombucha. Dit hapje van roggebrood, oude kaas én augurk past er dan ook perfect bij.

Volwassen frisdrank

Meer verfijnde smaken, minder suiker en lager in calorieën, dat noemen we de volwassen frisdrank. Denk aan een vlierbloesemlimonade, kefir (soort gefermenteerd melkdrankje) of biologische energydrink. De opmars van volwassen frisdrank is al jaren trending. Bij een goed glas fris hoort een chip&dip. Probeer deze warme maïsdip met tortillachips eens.

Craft soda

Denk een stapje verder dan frisdrank en je komt uit bij de craft soda. Soda’s zijn on trend, en dan vooral de variant zonder suikers. Denk aan kleinschalig gemaakte soda’s, biologische soda’s en soda’s in de meest fruitige of juist kruidige smaken. Je drinkt ze zo of je je mixt ze met een ander drankje. Zo’n stevige soda vraagt om een pittig borrelhapje. Zet je tanden in een toastje hummus met pittige kruidenolie. Lekkerrrrr!

De inspiratie voor deze borrelhapjes komt van ah.nl.

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat