Aanbod verrassende alcoholvrije drankjes groeit

De groep mensen die liever iets anders dan alcohol drinkt, neemt toe. Maar een cola of een spa rood is het dan ook weer niet. Mensen zijn op zoek naar spannende drankjes die evengoed voor een smaakexplosie zorgen. En dat aanbod groeit dan ook. Er zijn steeds meer alternatieven te vinden. Dit zijn de trends.

Minder alcohol en minder calorieën is een trend waar we niet omheen kunnen. Het wijntje of het biertje moet steeds vaker plaatsmaken voor een alcoholvrij -nulprocent- alternatief. En met dit alternatief wordt geen frisdrank bedoeld. Nee, men is op zoek naar een aperitief dat het alcoholische drankje met recht vervangt. Een drankje dat een kick en een bite heeft. Daarnaast wil het oog wat, want een drankje drinken is vaak een gezellig of feestelijk moment.

De trends

In het land van alcoholvrije drankjes is een aantal trends te onderscheiden. Naast de alcoholvrije wijn -iets wat nog te lijden heeft onder een slecht imago- en het alcoholvrije bier -dit aanbod wordt steeds groter en beter- zijn de cocktailvervangers upcoming.

Mocktails worden niet langer als ‘vakantiedrankjes’ gezien. Je vindt ze in de supermarkt of online. Verpakt in een fles waar je thuis zelf met verschillende ingrediënten aan de slag kunt gaan.

Vind je dit lastig? Mocktails zijn ook kant-en-klaar verkrijgbaar. Je koopt ze in een flesje of in een blikje en giet de inhoud in een mooi glas.

Alcoholvrije glühwein doet het goed in de winter.

Nieuw zijn de biologische gembersiropen waar je een variatie aan alcoholvrije drankjes mee kunt maken. Bij GIMBER vind je een heleboel recepten waar gembersiroop aan te pas komt.

Spannende kruidencombinaties. Niet alleen gembersiropen schieten als paddenstoelen uit de grond. Er is een hele markt die zich wijdt aan het samenstellen van de perfecte kruidencombinatie. Wij liepen onlangs de smaken van Sipsnsoda tegen het lijf. Misschien iets voor jou?

Bubble Tea. Dit drankje is over komen waaien uit Azië. In Taiwan is het inmiddels een nationale drank geworden en ook in Nederland wordt op steeds meer plekken Bubble Tea verkocht. Met name jongeren zijn er dol op. Het is een combinatie van thee, melk, vruchtensiroop en tapioca balletjes. De tapioca balletjes -ook wel parels genoemd- hebben een ietwat taaie structuur en zijn verkrijgbaar in allerlei smaken en kleuren. Bron: nu.nl

Trend NoLo

Ooit gehoord van NoLo? Oftewel: no or low alcohol. Een levensstijl die voor het nieuwe drinken staat. Het nieuwe drinken is een alcoholvrije maand inlassen of je biertje inruilen voor de alcoholvrije variant. De NoLo-trend is populair onder jongeren. Bij een gezonde levensstijl -lekker sporten, gezond eten, mentaal in balans- hoort geen alcohol. Maar niet alleen jongeren voelen dit zo. Ook ouderen zijn gevoelig voor deze trend. Goed voor je lichaam zorgen -zeker als je een dagje ouder wordt- is voor veel ouderen belangrijk.

Bron: tippr.nl

 

Gerelateerd

Achtergrond

Dit was het nieuws

Er gebeurt veel in ons land en in het buitenland wat betreft alcohol, het gebruik daarvan en de regels die erbij horen. Wij zetten de meest opvallende nieuwtjes op een…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat