Fris en fruitig vanbinnen én vanbuiten!

Krijg jij de laatste tijd vaker complimentjes over je uiterlijk? Dat is niet zo gek, want dat jij jezelf vanbinnen zo fris en fruitig voelt, is ook aan de buitenkant te zien. Een alcoholpauze is namelijk de beste booster voor een stralende verschijning. Lees hier wat niet drinken doet voor je lichaam en kijk welke veranderingen jij af kunt vinken. Stralende huid? Check!

Hallo perzikhuidje

Het leuke van het inlassen van een alcoholpauze, is dat het je gaandeweg steeds nieuwe voordelen oplevert. Zo zul je vanaf de derde pauzeweek gaan merken dat je huid er steeds gezonder uit gaat zien. Dit heeft verschillende redenen:

  • Alcohol droogt het lichaam -en dus de huid- uit. Ook vertraagt het de aanmaak van collageen, een eiwit dat je lichaam zelf aanmaakt en dat de huid elastisch houdt. Door geen alcohol te drinken (liefst in combinatie met gezond eten en het drinken van water) maak je je huid sterker. Bestaande rimpels worden minder diep en nieuwe rimpels zullen minder snel ontstaan.
  • Wanneer je alcohol drinkt, neemt je lichaam vitamines minder goed op. Verder vermindert alcohol de voorraad vitamine A in je lever. En laat die vitamine nou juist de celvernieuwing van de huid bevorderen en deze beschermen tegen vervuiling.
  • Alcohol verwijdt de bloedvaten. Hierdoor kleurt je huid, met name rond de neus en wangen, roder. Na een tijdje zonder alcohol, zal de huid steeds minder rood ogen en komt daarvoor in de plaats een egalere teint.
  • Veel alcoholische drankjes bevatten suikers. Deze suikers activeren het hormoon IGF-1, wat de overproductie van olie in de huid veroorzaakt. Als je huid al gevoeliger is voor puistjes of acne, verergert alcohol deze huidklachten. Bronnen: nl en mensengezondheid.infonu.nl

Weg wallen

Heb jij normaal gesproken last van wallen? Dan kunnen deze tijdens je pauzeperiode (groten)deels wegtrekken. Op de eerste plaats omdat je tijdens IkPas beter gaat slapen. Tijdens je slaap voert je lichaam afvalstoffen af, die zich onder andere onder je ogen kunnen ophopen (en zie daar: wallen). Verder werkt wat wallen betreft de vochtafdrijvende werking van alcohol niet in je voordeel. Een lichaam dat lijdt aan een tekort aan vocht, gaat vocht vasthouden. Ook onder je ogen. Nu je geen alcohol drinkt (en wel water) is de kans groot dat je lichaam een betere vochtbalans krijgt. En dat is dus goed nieuws voor je gezicht!

Dag buikje

Zo’n 32% van de eerdere IkPas-deelnemers geeft aan af te vallen tijdens de pauzeperiode. Logisch, want alcohol bevat flink wat calorieën. Bovendien geeft je lever de afbraak van alcohol altijd voorrang op andere stoffen. Hierdoor komt de vetverbranding op een lager pitje te staan. Calorieën die niet verbrand worden, slaat je lichaam bij voorkeur op rond de buikstreek. Geen alcohol drinken, levert dus een dubbele winst op qua afvallen. Nog een reden waarom mensen tijdens hun pauzeperiode afvallen, is omdat het drinken van alcohol de zin in vet eten aanwakkert (denk aan die zak chips of dat stuk kaas bij je drankje). Al gaat deze laatste reden alleen op, wanneer je je alcoholloze periode niet compenseert met nieuwe, zoete gewoontes ; )

Zoals je ziet, heeft even stoppen met alcohol niet alleen zijn voordelen voor je lichaam vanbinnen, maar levert het ook verschillende beauty-voordelen aan de buitenkant op. En ja ja, het is de binnenkant die telt. Maar hé, het oog wil ook wat, toch?

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat