3 x mooier door pauzeren

Tuurlijk, echte schoonheid zit vanbinnen. Maar het oog wil ook wat. Dus doen velen van ons moeite om er goed uit te zien. Gezond eten, voldoende slaap en regelmatig bewegen doet iets met je verschijning. En weet je wat ook helpt? Pauzeren! Daar knapt een mens van op.

Nu je tijdelijk geen alcohol drinkt merk je allerlei voordelen. Je organen komen lekker tot rust, je voelt je mentaal fitter en je portemonnee wordt er dikker van. Allemaal mooie meevallers. Over mooie meevallers gesproken, ook je uiterlijke verschijning heeft baat bij een pauze. Lees maar.

  1. Mooiere huid

Wanneer je pauzeert wat betreft je huid. Omdat je tijdelijk niet drinkt, hydrateert je huid beter. En dat zorgt voor een frisse en jongere oogopslag. Binnen een paar weken trekt de ergste roodheid weg en krijgt je gezicht een natural glow. Wat de conditie van je huid extra stimuleert, is het drinken van water, veel slaap, een goede gezichtsreiniging en het eten van voldoende groente. Lees meer over de invloed van alcohol op je huid in het artikel: Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

  1. Betere sportprestaties

Ben je een hardloper, tennisser, voetballer of fanatieke hondenuitlater? Grote kans dat jouw dagelijkse of wekelijkse portie bewegen je een stuk gemakkelijker afgaat. Drink je regelmatig alcohol, dan heeft dit gevolgen voor je weerstand, slaap en je conditie in het algemeen. Dit heeft zijn weerslag op je sportprestaties. Verder zorgt alcohol drinken vóór het sporten -denk aan doorzakken op de avond ervoor- voor minder focus, coördinatie, spierkracht en duurvermogen tijdens het sporten. Je presteert dus minder goed én houdt het sporten minder lang vol. Lees meer over de invloed van alcohol op je sportprestaties in het artikel: Het effect van alcohol op jou en je sportprestaties.

  1. Maatje minder

Wist je dat 32 procent van de IkPas-deelnemers gewicht verliest tijdens een pauze? Nu staat dunner natuurlijk niet per se voor mooier, maar als jij je lekkerder voelt met een paar kilo minder dan is dit winst voor je. Alcohol is een giftige stof, waar je lichaam graag zo snel mogelijk van af wil. Je lever gaat daarom eerst aan de slag met het afbreken van de alcohol. Pas daarna komen de calorieën die je binnen hebt gekregen, aan bod. De stoffen waar je lichaam niet aan toe komt, worden zolang als vet opgeslagen. Door alcohol te drinken, zet je je normale verbrandingsproces iedere keer eigenlijk even op pauze. Nu je pauzeert functioneert je verbrandingssysteem dus weer zoals het hoort. Dat kan ervoor zorgen dat jouw broeken wat losser gaan zitten. Lees meer over de relatie tussen alcohol en je gewicht in het artikel: Afvallen en alcohol.

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat